Kategorier
Rörmokare

Råd och tips för dig som ska anlita en rörmokare i Uppsala

Behöver ni hjälp med att installera en värmepump eller ska ni renovera badrummet? Anlita då en certifierad rörmokare i Uppsala. Här är några råd och tips.

En rörmokare, eller vvs-montör som det också kallas, arbetar med värme, ventilation och sanitet. Det är alltså rörmokaren du ska ringa om du behöver hjälp med att installera en ny värmepump, ett kylsystem eller dra nya avloppsledningar. En rörmokare kan även fixa akuta saker som vattenläckor och stopp i avloppet.

När man anlitar en rörmokare är det viktigt att man väljer en firma som är certifierad och har utbildade rörmokare. Detta för att säkerställa att alla installationer görs korrekt och för att undvika onödiga vattenläckor och fuktskador. Anlitar man en rörmokare som inte är certifierad, och det senare uppstår en fuktskada som beror på felaktigt utfört arbete, är det inte säkert att man får ut något på försäkringen.

Hitta en rörmokare i Uppsala

För att hitta en certifierad rörmokare i Uppsala kan man använda sig av den sökfunktion som finns på “Säker vattens” hemsida. Men för att inte betala onödigt mycket kan det vara klokt att ta in offerter från några olika firmor. Välj ut de två mest intressanta alternativen och be om referenser. Ring sedan upp dessa och ställ frågor. Om arbetet blev bra utfört och om det gjordes inom utlovad tid, är exempel på frågor man kan ställa.

Är det ett större arbete som en badrumsrenovering eller installation av en värmepump är det viktigt att man även skriver ett tydligt avtal. Detta ska vara detaljerat och innefatta allt det man har kommit överens om, även villkoren. Den totala kostnaden för arbetet och ett datum för när det ska vara slutfört måste finnas med. Likaså rörmokarens firmanamn och organisationsnummer. Avtalet ska även vara signerat av båda parter.