Kategorier
Allmänt

Dags för stambyte i Stockholm

Har du alltid undrat vad det betyder att göra ett stambyte? Är det dags för ett sådant i din lägenhet i Stockholm? Då kan du få lära dig mer om vad det är och att det har med avloppsrör att göra.

Ett stambyte är något som många undrar över vad det är. Man kanske vet om att det kostar en hel del, och att du under tiden som stambytet sker har en begränsad funktion i din lägenhet. Men vad det egentligen betyder att göra ett stambyte kanske du inte har helt koll på. Det man gör när man utför ett stambyte i Stockholm är att man byter ut alla de större avloppsrören som finns i huset som ansluter huset till kommunens nät. Det är en viktig och stor renovering som sker, och mestadels är det besvärligt och dyrt eftersom det är krångligt att byta ut rör i en befintlig byggnad.

Åtgärder som kan ske före ett stambyte

Om man som fastighetsägare bestämmer sig för att göra ett stambyte så har man ofta försökt att ta till andra åtgärder först. Det kan vara att man har gjort en spolning av avloppssystemet. Eller så kan man ha gått in med en kamera för att se hur avloppssystemet ser ut från insidan. Det kan vara en blockering som stör utrinningen, eller så kan det exempelvis vara rötter som har trängt in i systemet. Men ibland är avloppsstammarna så pass dåliga att ett stambyte behövs och måste utföras snarast.